Ziemeļīrijas viesmīlība un pozitīvs sākums turpmākai sadarbībai – lektores Gunitas Vjateres Erasmus+ pieredzes stāsts

Gunita Vjatere, SKK lektore

Maija vidū starptautiskās ERASMUS+ mobilitātes programmas ietvaros viesojos vienā no Ziemeļīrijas lielākajām profesionālās izglītības iestādēm – South West College. Vizītes laikā ne tikai iepazinos ar koledžas piedāvātajām programmām skaistumkopšanas nozarē un studiju procesa organizēšanu, bet arī vadīju lekcijas un praktiskās nodarbības Level 3 Beauty Therapy studentiem Dzintara masāžas tehnikā.

Kopumā koledža izvietota četrās izglītības iestādēs jeb College Campus dažādās pilsētās: Enniskillen, Omagh, Dungannon un Cookstown, kas viena no otras atrodas vismaz pusotras stundas braucienā. Daudzveidīgais koledžas programmu saturs mērķtiecīgi balstīts uz mūsdienīgām un inovatīvām industrijas un darba tirgus prasībām. To spektrs ir ārkārtīgi plašs, sākot no IT un mediju tehnoloģijām, Inženierzinātnēm, Būvniecības, Tūrisma un viesmīlības nozares pakalpojumiem un beidzot ar Sociālo jomu zinātnēm, Veselības un sociālās aprūpes kursiem, kā arī studijām Frizieru, Bārberu un Skaistumkopšanas programmās.

Visās studiju programmās koledža nodrošina studentiem iespēju praktiski pilnveidot savas aroda prasmes telpās, kas ir maksimāli pietuvinātas reālajai darba videi. Topošie skaistumkopšanas speciālisti noteiktās dienās var praktizēties mācību vajadzībām speciāli izveidotos skaistumkopšanas salonos, kur ikvienam interesentam par simbolisku samaksu ir iespēja kļūt par reālu klientu, rezervējot pierakstu uz kādu no piedāvātajām sejas vai ķermeņa procedūrām.

Savas vizītes laikā iepazīstināju topošos skaistumkopšanas speciālistus un viņu pedagogus ar Baltijas dzintaru, tā vērtīgajām komponentēm veselības atjaunošanā un plašo pielietojamību kosmētiskajās procedūrās. Savukārt praktisko nodarbību laikā viņiem bija iespēja praktiski apgūt Dzintara masāžas tehniku un iepazīties ar dzintaru saturošiem produktiem. Jāatzīst, ka studentu un pedagogu interese bija liela, jo samērā maz no viņiem bija dzirdējušo par šo organisko minerālu un tā ārstnieciskajām īpašībām, tādēļ bija patiess prieks un gandarījums dalīties ar savu pieredzi un zināšanām.

Ārpus akadēmiskās vides, personīgi mani, Ziemeļīrija patīkami pārsteidza ar iespaidīgām dabas ainavām un elpu aizraujošiem skatiem, kas ne velti izmantoti arī  pasaules populārā seriāla Game of Thrones sērijās. Šo  krāšņo dabas fonu papildināja arī vietējo iedzīvotāju neviltotā viesmīlība un atvērtība, par ko pilnībā pārliecinājos visas savas vizītes laikā.

Jau jūnijā South West College pāstāvji no Enniskillen Campus atbildes vizītē viesosies arī  mūsu koledžā, lai turpinātu nākotnes ideju attīstību starptautiskās sadarbības plānošanā un īstenošanā.

Discover more from Starptautiskā Kosmetoloģijas koledža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading