Arī Starptautiskā Kosmetoloģijas koledža ir VID “Baltajā sarakstā”

Par godīgu uzņēmējdarbību iestājās arī Starptautiskā Kosmetoloģijas koledža un priecājamies piedalīties VID padziļinātās sadarbības programmā.

Lai veicinātu ciešāku un efektīvāku sadarbību ar atbildīgiem nodokļu maksātājiem, Valsts ieņēmumu dienests (VID) šogad ir būtiski pilnveidojis tā saukto Balto sarakstu jeb valsts un komersantu padziļinātās sadarbības programmu. Šobrīd šajā pilnveidotajā programmā darbojas vairāk nekā 4000 Latvijas uzņēmumu.

Sudraba līmenī šobrīd ir 378 uzņēmumi, savukārt bronzas līmenī – 3608 uzņēmumi. Lai varētu pretendēt uz zelta vai sudraba līmeni, uzņēmuma gada apgrozījumam ir jābūt vismaz 4 miljoniem eiro gadā.

Atkarībā no līmeņa, kurā uzņēmums iekļauts, tam ir pieejamas dažādas priekšrocības – gan ar, gan bez fiskālās ietekmes, kā arī VID nodrošina vienkāršotāku programmas administrēšanas un uzraudzības procesu.

Programmas priekšrocības ir saistītas ar saīsinātiem termiņiem, kādos programmas dalībnieki saņem VID atbildes un konsultācijas, PVN atmaksu, speciālo atļauju (licenci) komercdarbībai ar akcīzes precēm, kā arī attaisnoto izdevumu atmaksu zelta līmeņa uzņēmuma darbiniekiem. Tās attiecas arī uz parādu piedziņu, kases aparātu apkalpošanu un akcīzes nodokļa vispārējo nodrošinājumu.

Šobrīd programmas dalībniekiem ir pieejamas dažādas VID sniegtās priekšrocības, taču programmu plānots attīstīt un nākotnē dažādas priekšrocības tās dalībniekiem varētu piedāvāt arī citas valsts iestādes.

Discover more from Starptautiskā Kosmetoloģijas koledža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading