Sociālais aprūpes centrs “Zemgale” saņem Ziemassvētku dāvanas no koledžas studentiem un personāla

Katru gadu koledžas studentu pašpārvalde ir devusies uz sociālo aprūpes centru “Zemgale”, lai iepriecinātu seniorus ar manikīru. Diemžēl šogad klātienes pasākums izpaliek, bet, lai gada nogales svētki senioriem būtu īpaši, aprūpes centrs šogad saņēma saldumus, grāmatas un izdekorētu Ziemassvētku eglīti. Eglīte tika izdekorēta ar unikāliem rotājumiem no lietotajiem džinsiem. Tos izveidoja piecas jaunietes (14-17 gadu jaunas) no dažādām Latvijas pilsētām, kuras piedalās līderības programmā “Future Heroes”. 

Džinsi ir viens no vispopulārākajiem apģērbiem pasaulē un katru gadu miljoniem tonnu tās tiek izsviestas atkritumu poligonos. Tā kā jaunietēm ļoti rūp vide un tās ilgtspēja, jaunietes ir veikušas tirgus analīzi un nolēmušas izveidot sociālu uzņēmumu, dodot džinsām otru dzīvi –  gan iznomājot, gan mainot, gan arī pārstrādājot ikdienā noderīgās precēs, kā, piemēram, izturīgās iepirkuma somas un Ziemassvētku rotājumos, kuri, kā pirmais projekts, nonācis jau labdarībai aprūpes centrā Ozolniekos. 

Aprūpes centrs saņēma arī 64 kafijas pakas no Paulig Coffee Latvia, kā arī sarūpētos saldumus un grāmatas no Starptautiskās Kosmetoloģijas koledžas Studentu pašpārvaldes un personāla.

Discover more from Starptautiskā Kosmetoloģijas koledža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading