Par pieredzi īstermiņa studijās Polijā dalās mūsu koledžas piecas studentes

Septembra sākumā uz Lublinu Polijā devās piecas mūsu koledžas studentes, lai piedalītos īstermiņa mobilitātē – intensīvajās mācībās „EFFECTIVE LEARNING, TEACHING AND COMMUNICATION WITH STUDENTS, HOW MAINTAIN CONCENTRATION OF FOCUS AND ATTENTION TO ABSORB AND PROCESS INFORMATION EFFECTIVELY. CASE STUDY, BEST PRACTICES, WORKSHOPS, DEVELOPMENT OF DIGITAL SKILLS IN TEACHING AND LEARNING’’.

Mūsu studentes dalās ar savu pieredzi: “No šīs mobilitātes ieguvu pārliecību lielajai praksei, iepazinos ar jaukiem cilvēkiem, ieguvu zināšanas par savu mācīšanās stilu, apmeklēju vēsturiskus objektus un iepazinu citu kultūru. Mans ieteikums visu pārlasīt lēnām un kārtīgi, lai nav lieki pārpratumi vai jautājumi. Ja tāpat kā man ir bailes un nedrošība no lielās Erasmus+ prakses, tad noteikti izmēģināt kādu no īsajām mobilitātēm. Būt atvērtam un komunicēt ar citiem studentiem, jo tas var atvērt jaunas iespējas un jaunas draudzības.”

“Studentiem, kuri apsver iespēju piedalīties Erasmus+ prakses mobilitātē, iesaku uzdot jautājumus pirms pieteikuma iesniegšanas. Svarīgi zināt, kas būs programmā, kādi būs lektori un lekciju tēmas, jo tās var nesakrist ar katra cerībām. Organizatoriem ieteiktu laicīgāk iepazīstināt ar tematiem, jo tad studentiem būtu skaidrs, vai viņi vēlas turp doties.”

“Šīs mobilitātes laikā ieguvu daudz noderīgu un jaunu zināšanu, piemēram, kā uzlabot un atvieglot sev studiju procesu. Lektori bija gan no Polijas, gan dažādām citām valstīm – Bulgārijas, Grieķijas, Lietuvas u.c. Lektori sniedza arī ļoti noderīgas lekcijas par ētiku, jurisprudenci un to saistību ar veselības speciālistiem.Vislielākie ieguvumi noteikti ir pieredze un savstarpējie kontakti ar starptautiskiem studentiem un lektoriem. Noteikti ieguvu pārliecību doties vēl kādā Erasmus+ mobilitātes programmā. Noteikti iesaku iziet no savas komforta zonas un izbaudīt šo neaizvietojamo pieredzi, ko sniedz Erasmus+ īstermiņa studiju pieredze. Nenobīties un pieteikties šādai iespējai. Pirms brauciena un visa brauciena laikā Jums palīdzēs un atbalstīs gan mūsu koledža, gan organizatoru institūcijas darbinieki.”

“Izmantoju šādu iespēju pirmo reizi, tāpēc pirms došanās uz Poliju (Lublin) bija uztraukums, jo nācās “izkāpt” no savas komforta zonas. Uz Poliju mēs braucām četratā ar mašīnu, tas bija aizraujošs brauciens. Klātienē lekcijas notika no pirmdienas līdz piektdienai no pulksten 9:00 līdz 16:00, tajās mēs tikām iepazīstināti ar tādām tēmām kā datu bāzes, medicīnas ētiku, medicīnas pētījumiem, psiholoģiju un jaunām aplikācijām, kuras palīdz studēt. Ne mazāk svarīgi bija arī tas, ka šajā programmā piedalījās arī studenti no citām valstīm. Mēs iepazināmies, strādājam grupās, ieguvām jaunus kontaktus un paziņas kā arī attīstījām angļu valodas zināšanas. Pēc lekcijām mēs kopā devāmies uz dažādām aktivitātēm un pavadījām laiku kopā brīvā atmosfērā.”

Discover more from Starptautiskā Kosmetoloģijas koledža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading