No profesionālās pilnveides mobilitātes Viļņā ir atgriezušās metodiķes Ludmila un Jeļena

Viļņas koledža/Lietišķo zinātņu universitāte (viko- vilniaus kolegija/university of applied sciences) ir vadošā un lielākā akreditētā publiskā profesionālā augstākās izglītības iestāde Lietuvā. Tā dibināta 2000. gadā un atrodas Lietuvas galvaspilsētā ar 7 fakultātēm divās galvenajās pilsētiņās, 6600 studentu un 460 akadēmisko darbinieku. VIKO piedāvā 47 nacionāli un starptautiski akreditētas profesionālā bakalaura studiju programmas uzņēmējdarbības, tūrisma, ekonomikas un finanšu elektronikas, informācijas tehnoloģiju, veselības aprūpes, lauksaimniecības, izglītības un mākslas nozarēs.

Decembra sākumā Viļņas koledža rīkoja personāla nedēļu, kurā piedalījās arī administrācijas pārstāves no mūsu koledžas Ludmila un Jeļena.

Kā atzina Ludmila: “Galvenais brauciena mērķis bija stiprināt profesionālās kompetences, mācīties no labās prakses un paplašināt kontaktu loku. Lietuvā mūs uzņēma ļoti sirsnīgi. Pēc pirmās dienas oficiālās programmas mūs lutināja arī ar tradicionālo lietuviešu ēdienu cepelīniem. Programmas ietvaros apguvu lietuviešu valodu. Tā ir nedaudz līdzīga latviešu valodai, domāju, to būtu viegli iemācīties ikdienas komunikācijai, tas būtu jauki, sarunvalodas līmenī saprast un sazināties ar mūsu partneriem Baltijas valstīs viņu valodā.”

Savukārt Jeļenai profesionālie un personiskie ieguvumi no Erasmus+ personāla pilnveides mobilitātes bija tieši kontakts ar lielu cilvēku skaitu , kuri strādā, tāpat kā mēs, izglītības jomā, iepazīšanās ar Viļņas universitāti un pašu pilsētu, kā arī angļu valodu praktizēšanu. Viens no lielākajiem ieguvumiem no šī ceļojuma bija izpētīt izglītības iestādes darbu un organizāciju. Sev personīgi uzsvēru ļoti svarīgu pieredzi: ko nedrīkst darīt, organizējot tādu pasākumu, kā starptautiskā personāla nedēļu.

Discover more from Starptautiskā Kosmetoloģijas koledža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading