Kopā ar Koledžu asociāciju iepazīstam Baltkrievijas izglītības iestādes

Starptautiskās Kosmetoloģijas koledžas direktora vietniece mācību jomā Ilze Blūma viesojās Vitebskā (Baltkrievija), lai gūtu pieredzi reģiona izglītības iestādēs. Braucienu organizēja Latvijas Koledžu asociācija, kas jau tradicionāli aicina savus biedrus doties pieredzes apmaiņas braucienos.

Vizītes laikā bija iespēja tikties ar Vitebskas apgabala izglītības jomas pārstāvjiem, lai vienotos par turpmāku sadarbību abu valstu koledžu starpā. Izglītības iestādes sagaidīja ļoti sirsnīgi un pēc labākajām baltkrievu tradīcijām – maize un sāls, cienasti, koncerti un priekšnesumi. Koledžu apmeklējumu laikā bija iespēja apskatīt  aprīkojumu un telpas, kuras iespējams izmantot profesionālo prasmju apgūšanai. Iepazīties ar pedagogu metodisko darbu. Darba vizīte bija saplānota intensīvi, lai īsākā laikā varētu apskatīt pēc iespējas vairāk, kas arī izdevās. Apmeklētās iestādes:

Vitebskas apgabala izpildkomitejas galvenās izglītības pārvalde, Akadēmiķa I.P. Antonova Vitebskas Valsts medicīnas koledžā, Vitebskas Valsts tehniskajā koledžā, Latvijas konsulātā Vitebskā, Oršas Valsts pārtikas ražotāju koledžā, Oršas Valsts mehānikas un ekonomikas koledžā.

 Nelielā ekskursija pa Vitebsku ļāva iepazīt baltkrievu kultūru un svarīgākos dzīves notikumus pilsētā un valstī.

Akadēmiķa I.P. Antonova Vitebskas Valsts medicīnas koledžā bija iespēja vērot atvērto stundu “Ārstnieciskajā masāžā”. Atšķirībā no Latvijas izglītības sistēmas, masiera kvalifikāciju var iegūt trīs mēnešu laikā, kad jau ir iegūta kāda no medicīnas izglītībām.

Apmeklētās koledžas lepojas ar studentu dalību konkursā “World Skills”. Dažas no tām ir ieguvušas vietas, kas nav zemākas par trešo.

Atpakaļceļā uz Rīgu, Valsts Robežsardzes koledžas direktors uzaicināja apmeklēt Piedrujas (Latvija) robežas pārejas punktu. Te iepazināmies ar robežsardzes darbu.

Vizīti Vitebskā vērtēju pozitīvi. Vēl ir jāiegulda daudz darba, lai izveidotos pozitīva un produktīva sadarbība ar koledžām veselības aprūpes jomā. Pirmie kontakti Vitebskā ir nodibināti, kas ir ceļš uz plašāku sadarbību. Šādos braucienos pozitīvi jāvērtē arī tas, ka ir iespējams komunicēt par sadarbības iespējām Latvijas koledžu starpā. Par jaunāko sadarbību ar Latvijas koledžām seko līdzi https://skk.lv/

Discover more from Starptautiskā Kosmetoloģijas koledža

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading